You are here

Lerend netwerk: Pragmatisch aanpakken van technische problemen in mede-eigendom

Lerend netwerk: Pragmatisch aanpakken van technische problemen in mede-eigendom

Regio Leuven
22-11-2017
Lerend netwerk: Pragmatisch aanpakken van technische problemen in mede-eigendom (3u)

Tijdens onze lerende netwerken staat het uitwisselen van ervaringen centraal. Een expert stuurt inhoudelijk bij waar nodig of gewenst.

Dit keer hebben we het over de technische problemen die in appartementsgebouwen moeten worden aangepakt om te kunnen voldoen aan de huidige regelgeving.

Vragen die aan bod kunnen komen in dit LN:
- De 2020-isolatienorm legt heel wat verplichtingen op. Maar hoe pakt u bv. de renovatie van een zadeldak aan om zo goed mogelijk te voldoen aan de wettelijke verplichtingen?
- Volgens de Europese Ecodesign-verordening moeten verwarmingsinstallaties in heel wat appartementsgebouwen (noodzakelijke en noodgedwongen) aanpassingen worden gedaan aan de (individuele of gemeenschappelijke) verwarmingsinstallaties. De realiteit leert ons echter dat dit technisch gezien vaak niet zomaar mogelijk is! Hoe pakt u dit aan?
- Nog steeds worden er volop liften gerenoveerd om te voldoen aan de Europese moderniseringsrichtlijn. In de praktijk blijkt het echter niet zo eenvoudig om de oudste liftkooien aan te passen volgens de nieuwe regelgeving. En wat met liften die in dienst werden gesteld na juni 1999 en toch niet aan de opgelegde normen blijken te voldoen? Hoe pakt u dit aan?
- …

Aan de deelnemers wordt gevraagd om vooraf 1 case (probleem) te bezorgen aan VIVO / SF323. Deze cases zullen zoveel mogelijk worden besproken tijdens de ervaringsuitwisseling.
Deze opleiding is erkend voor 3 uur permanente vorming door het BIV
Datum Begint om Eindigt om Locatie Docent
22-11-2017 10:00 13:00 LEUVEN Info JORIS BREUGELMANS, GERT LOMMERS