You are here

Leegstand en verwaarlozing van residentieel vastgoed: wat u voor uw klant kan betekenen als vastgoedmakelaar

Leegstand en verwaarlozing van residentieel vastgoed: wat u voor uw klant kan betekenen als vastgoedmakelaar

Regio Genk
17-06-2020
Leegstand en verwaarlozing van residentieel vastgoed: wat u voor uw klant kan betekenen als vastgoedmakelaar (3u)

In deze praktijkgerichte opleiding gaan we in op de problematiek van de leegstand van woonpanden én wat u hierin als makelaar voor uw klant kan betekenen.

We overlopen eerst kort de Vlaamse leegstandwetgeving, die trouwens ook fungeert als tool voor de Vlaamse steden en gemeenten: Wanneer spreekt men van leegstand? Welke heffingen zijn gebruikelijk? Wat is een inventaris van panden en wie maakt deze op?

We zoomen in op het woonbeleid en het uitvoeringsreglement van steden en gemeenten. Zijn hierin grote verschillen? Waar kan u de nodige info vinden?

Tot slot gaan we in op de middelen die u als makelaar ter beschikking heeft om heffingen te vermijden voor uw klanten. Wat gebeurt er als een pand toch op die inventarislijst terechtkomt en wanneer gebeurt dit? Wie volgt dit op bij welke overheid? Wat zijn de gevolgen? Kan er uitstel worden gevraagd? Hoe kan er betaald worden? Zijn er beroepsmogelijkheden? Bestaan er nog andere mogelijkheden voor wie op een lijst staat? Wie zijn de aanspreekpunten?

We bekijken enkele praktijkcases van leegstaande woningen, telkens met bespreking van de problematiek en de mogelijke oplossingen.

Zorg dat u volledig geïnformeerd bent over de problematiek van de leegstand en schrijf ook in voor de opleiding “Leegstand en verwaarlozing van professioneel vastgoed” in de voormiddag.
Deze opleiding is erkend voor 3 uur permanente vorming door het BIV
Datum Begint om Eindigt om Locatie Docent
17-06-2020 14:00 17:00 GENK Info Rina Colson, HUGO DE CUYPER

Deze opleiding gaat ook door in:

Datum Regio
12-05-2020 Regio Antwerpen Meer informatie
28-05-2020 Regio Gent Meer informatie
11-06-2020 Regio Brugge Meer informatie