You are here

BIV-actualia: de nieuwe vastgoedmakelaarswet en recente tuchtrechtspraak

BIV-actualia: de nieuwe vastgoedmakelaarswet en recente tuchtrechtspraak

Regio Gent
07-12-2018
BIV-actualia: de nieuwe vastgoedmakelaarswet en recente tuchtrechtspraak (3u)

In het eerste deel van deze opleiding gaan we in op de hervormde vastgoedmakelaarswet die op 18 februari 2018 in werking trad. Zo komt er o.a. een gewijzigde tuchtprocedure. Klagers krijgen meer actiemiddelen, er kan krachtiger worden opgetreden tegen oneerlijke vastgoedmakelaars en in bepaalde gevallen mag het BIV de kwaliteitsrekening verankeren. Verder komt er een administratieve vereenvoudiging voor syndici.

We brengen een overzicht van de belangrijkste wijzigingen van de makelaarswet en de praktische gevolgen voor de uitvoering van uw beroep als vastgoedmakelaar. Wat houdt de wijziging van de tuchtprocedure precies in? Wat is de rol van het assessoraat-generaal dat hiertoe zal worden opgericht? In welke mate is de informatieplicht van de syndicus gewijzigd en wat betekent dat voor de praktijk van de syndicus en de vastgoedmakelaar? Hoe zit het met de wettelijke verankering van de derdenrekening en wat betekent dit voor uw vastgoedpraktijk?

In het tweede deel krijgt u een overzicht van de meest voorkomende en de meest opmerkelijke recente tuchtrechtspraak op het BIV met daaraan gekoppeld enkele waardevolle tips voor een correcte werking van uw kantoor.
Deze opleiding is erkend voor 3 uur permanente vorming door het BIV
Datum Begint om Eindigt om Locatie Docent
07-12-2018 14:00 17:00 SINT-DENIJS-WESTREM Info DOMINIQUE MATTHYS