You are here

Presenteren in 6’40” met Pecha Kucha

Presenteren in 6’40” met Pecha Kucha

Regio Gent
21-08-2020
Presenteren in 6’40” met Pecha Kucha (6u)

Moet u wel eens projecten voorstellen aan uw klanten of collega’s informeren over een opleiding die u bijwoonde? Met een Pecha Kucha geeft u een korte, krachtige en creatieve presentatie.

Pecha Kucha (Japans voor ‘chit chat’ of ‘prietpraat’) werd in 2003 bedacht door twee architecten uit Tokyo die vonden dat presentaties vaak te lang duren. Inmiddels wordt de techniek over de hele wereld gebruikt in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Een Pecha Kucha is in de eerste plaats een goed gestructureerde en kernachtige presentatie: inhoud is het belangrijkste. En die inhoud wordt ondersteund met precies 20 PowerPointslides, die elk 20 seconden geprojecteerd worden. Een Pecha Kucha-presentatie duurt dus altijd 20 x 20 seconden of 6’40”! Er is geen interactie met het publiek tijdens een Pecha Kucha. Vragen kunnen pas na de presentatie worden gesteld.

Zelfs als u het format uiteindelijk niet zo gebruikt, is het een uitstekende oefening in het herleiden van presentaties tot de kern, ze te structureren en op een deskundige manier te illustreren. Kortom, Pecha Kucha is een oefening in presentatiediscipline.

In deze training werken we met PowerPoint.
Na deze opleiding: 
  • Kan u een presentatie stapsgewijs opbouwen: kernboodschap bepalen, verhaallijn uitschrijven en StoryBoard maken;
  • Kan u aansluitend bij de kernboodschap 20 PowerPointslides bedenken;
  • Kan u PowerPoint deskundig en verhelderend inzetten d.m.v. ondersteunende beelden en leesbare, goed gedoseerde composities en informatie;
  • Weet u hoe u uw Pecha Kucha vol zelfvertrouwen kan brengen in een vloeiend verhaal.
Deze opleiding is erkend voor 3 uur permanente vorming door het BIV
Datum Begint om Eindigt om Locatie Docent
21-08-2020 09:00 12:00 SINT-DENIJS-WESTREM Info ALPHONSE DEGRYSE
28-08-2020 09:00 12:00 SINT-DENIJS-WESTREM Info ALPHONSE DEGRYSE