You are here

[OMGEVORMD][WEBINAR] Fiscale optimalisatie vastgoedinvesteringen anno 2020: privé of via de vennootschap

[OMGEVORMD][WEBINAR] Fiscale optimalisatie vastgoedinvesteringen anno 2020: privé of via de vennootschap

Webinar
24-11-2020
Fiscale optimalisatie vastgoedinvesteringen anno 2020: privé of via de vennootschap (3u)Zowel voor de koper als voor de verkoper kan de fiscaliteit een doorslaggevende factor zijn bij een vastgoedtransactie. Als vastgoedmakelaar wordt u dan ook onvermijdelijk geconfronteerd met prangende vragen als:

- Investeert een koper best als privépersoon of via een vennootschap? In welke situaties is een vastgoedvennootschap aan te raden?

- Is een patrimoniumvennootschap nog wel zinvol in het huidige fiscale landschap? Wat is er veranderd door de hervorming van de vennootschapsbelasting?

- Wat met de verkoop van aandelen van een vastgoedvennootschap? Wat zijn eventuele aandachtspunten?

- Welke oplossingen zijn er om vastgoed te onttrekken aan een vennootschap?

- Zijn de zakelijke rechten (vruchtgebruik, opstal en erfpacht) nog actueel anno 2020? Wat zijn de voordelen en wat is vandaag aanvaardbaar voor de fiscus?Als vastgoedmakelaar kan u hier het verschil maken als u uw klanten advies kan geven.In deze opleiding behandelen we de fiscale optimalisatie van de aankoop en het bezit van vastgoed aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden met concrete tips voor uw dagelijkse praktijk. Hierbij besteden we bijzondere aandacht aan de nieuwe wetgevende evoluties.
Deze opleiding is erkend voor 3 uur permanente vorming door het BIV
Datum Begint om Eindigt om Locatie Docent
24-11-2020 14:00 17:00 WEBINAR Info BERNHARD GLORIEUX, TILLO DUMONT