You are here

Leegstand en verwaarlozing van professioneel vastgoed

Leegstand en verwaarlozing van professioneel vastgoed

Regio Brugge
23-05-2019
Leegstand en verwaarlozing van professioneel vastgoed (3u)

In deze praktijkgerichte opleiding gaan we in op de problematiek van leegstand van bedrijfs- en andere professionele panden (winkels, garages, fabrieken,…) én wat u hierin als vastgoedbemiddelaar kan betekenen voor uw klant.

Welke activiteiten vallen specifiek onder bedrijfsvastgoed en waarom zijn deze definities zo belangrijk geworden in functie van de leegstandwetgeving? Hoe verlopen de procedures waarmee de lijsten en heffingen door Vlaanderen in samenwerking met de plaatselijke overheden worden vastgesteld en waarom gebeurt dit? U krijgt een aantal concrete bedragen van leegstandheffingen voor bedrijfspanden in een aantal Vlaamse steden en gemeenten.

Tot slot bekijken we wat u als makelaar kan doen om heffingen te vermijden, te verminderen of zelfs te laten kwijtschelden voor uw klanten. Wat gebeurt er als een pand toch op die inventarislijst terechtkomt en wanneer gebeurt dit? Wie volgt dit op bij welke overheid? Wat zijn de gevolgen? Kan er uitstel worden gevraagd? Hoe kan er betaald worden? Zijn er beroepsmogelijkheden? Bestaan er nog andere mogelijkheden voor wie op een lijst staat? Wie zijn de aanspreekpunten?

We bespreken een aantal probleemgevallen en bekijken de mogelijke oplossingen vanuit de betrokken gemeentelijke ambtenaar.

Zorg dat u volledig geïnformeerd bent over de problematiek van de leegstand en schrijf ook in voor het 2e deel: “Leegstand en verwaarlozing van residentieel vastgoed”.
Deze opleiding is erkend voor 3 uur permanente vorming door het BIV
Datum Begint om Eindigt om Locatie Docent
23-05-2019 10:00 13:00 SINT-MICHIELS-BRUGGE Info HUGO DE CUYPER, RINA COLSON