You are here

Het Brusselse ruimtelijk ordeningbeleid in een nieuw jasje: impact op de vastgoedpraktijk

Het Brusselse ruimtelijk ordeningbeleid in een nieuw jasje: impact op de vastgoedpraktijk

Regio Brussel
19-02-2019
Het Brusselse ruimtelijk ordeningbeleid in een nieuw jasje: impact op de vastgoedpraktijk (3u)

De hervorming van het Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening, kortweg BWRO, werd gepubliceerd eind april 2018 en is voor een deel reeds van kracht. Andere wijzigingen zullen in werking treden op 30 april 2019. De wijziging voorziet in een heel aantal belangrijke veranderingen zoals, een versoepeling van de regularisatieprocedures voor een aantal bouwmisdrijven, gepleegd voor het jaar 2000.

In deze opleiding gaan we eerst kort in op de krachtlijnen van het nieuwe BWRO en de (vereenvoudigde) procedures van deze regularisaties. U krijgt een overzicht van de overtredingen die onder deze versoepeling vallen.

Maar we trachten ook de praktische kant te belichten.

Hoe weet u als vastgoedmakelaar wanneer u de stedenbouwsituatie verder moet onderzoeken? U krijgt een aantal praktische tips om probleemsituaties te detecteren (gebouwen in de tuinzone, inname van het volledige perceel, ...).

We gaan ook uit van een pak praktijkvoorbeelden waarmee u zelf dagelijks te maken krijgt. Wat doet u als makelaar als u een huis moet verkopen waarin verbouwingen werden gedaan waarvoor nooit een vergunning werd aangevraagd? Of waarvoor nooit een PV werd opgesteld? Hoe licht u de kopers in? Kunnen dergelijke overtredingen verjaren? Wat met aanpassing KI? Wat met woningen die onvergund werden ingedeeld in appartementen? Welke risico’s loopt de koper? Hoe gaan steden en gemeenten hiermee om in het Brusselse Gewest?
Deze opleiding is erkend voor 3 uur permanente vorming door het BIV
Datum Begint om Eindigt om Locatie Docent
19-02-2019 14:00 17:00 BRUSSEL Info KOEN DE PUYDT, SOFIE ALBERT